fietsarrangement-te-Ieper

fietsarrangement

Dit fietsarrangement vindt plaats in het Ambrosia hotel te Ieper. Het Ambrosiahotel verhuurt zelf ook Gazelle fietsen.

Bij reservatie van 2 overnachtingen of meer van 1 oktober tot eind maart, krijgt u volgende voordelen.

  • u kunt gratis gebruik maken van onze Gazellefietsen
  • u krijgt gratis een fietsroutekaart
  • u krijgt gratis een Westhoek voordeelpas. Dit zijn kortingen voor diverse sites en musea.

Deze reservatie dient wel te gebeuren via www.ambrosiahotel.be. Onder opmerkingen kunt u dan noteren: fietsarrangement. Klaar!

Ieper is een prachtige streek om te fietsen. De streek is boordevol natuur. Op 15 km is er ook het Heuvelland voor de fietsers die houden van heuvels. De rest van de omgeving is lichtglooiend.

Het Ambrosiahotel beschikt over fietsroutes. Deze routes zijn gebaseerd op de knooppuntroutes. Alle bezienswaardigheden zijn daarop vermeld. Enerzijds heeft de streek van Ieper een oorlogsverleden. Dit betekent dat er veel musea zijn, begraafplaatsen en bezoekercentra. Zo is er Tyne Cot. Dit is de grootste begraafplaats van de Commonwealth War Grave Commission ter wereld. Tyne telt 12000 individuele graven. Daarbovenop zijn nog 30 à 35 000 namen van vermiste soldaten vermeld op de muur achteraan. Dit is indrukwekkend om te zien.

Vlakbij vind je ook het beste bier ter wereld, namelijk het West-Vleterenbier. De Sint-Sixtus abdij brouwt dit bier en bevindt zich op 16 km van het Ambrosia hotel. Daar kun je na telefonische bestelling een of meerdere kratten kopen. Het café In de Vrede bevindt zich rechttegenover de Sint-Sixtusabdij. Daar kun je ook gewoon West-Vleterenbier drinken of een sixpack kopen.

Ieper is een charmante, kleine toeristische stad. Ieper is herbouwd na de Eerste Wereldoorlog in de stijl van vroeger. De meeste toeristen zijn werkelijk positief verrast over de schoonheid van de stad.

Onze Gazellefietsen zijn van het jaar 2016. Ze beschikken over 24 versnellingen. Elke fiets heeft een hoefijzerslot, voorvering en een in de hoogte verstelbaar comfortabel zadel. De banden zijn antilekbanden van het merk Continental.

Hotel Ambrosia, D'Hondtstraat 54, 8900 Ieper, phone: +32 57 366 366