Scooter verhuur te Ieper (geen Vespa)

Scooter verhuur te Ieper (geen Vespa)

Het Ambrosiahotel beschikt over 1 Honda pcx 125cc met automatische versnellingen. Scooter verhuur is sterk aan te bevelen. Het is een aangename, leuke ervaring.

De Honda Pcx is uitgeroepen tot scooter van het jaar 2011. Terecht.

De Honda Pcx 125cc is stabiel omdat zijn zwaartepunt heel laag zit. Hij is erg betrouwbaar, start elke keer. Hij heeft een gecombineerd remsysteem waardoor hij bij het plotse remmen de kans op vallen veel kleiner is. De motor draait zacht, is stil en erg zuinig. Echter zijn de prestaties uitstekend voor een 125cc motor. Het is zalig rijden met de scooter. Hij trekt goed op en gaat tot 100 à 110 km/u. De scooter heeft 2 volwaardige zitplaatsen. Het zadel is 4 cm lager dan de meeste scooter waardoor hij makkelijker recht te houden is bij het stoppen aan een rood licht. De scooter is licht en erg wendbaar. Er is bergruimte onder het zadel voor een helm en nog een jas of iets anders. Persoonlijk ben ik vol lof over de scooter en zijn prestaties. Hij is echter niet geschikt voor de autostrade, daarvoor is hij te licht.

De scooter verhuur is aan 65 euro/dag. De prijs blijft hetzelfde voor 1 of 2 personen. De tank wordt bij aflevering volledig gevuld en dient ook weer bijgevuld te worden na de rit. Indien niet, wordt een vaste prijs van 10 euro aangerekend. De helm is inbegrepen. (S, M, L, XL) Als het regent op de dag dat je geboekt hebt, kun je gratis annuleren. De scooter is verzerkerd voor burgerlijke aansprakelijkheid. Dit betekent dat schade aan derden verzekerd is. De schade of verlies van de scooter dient betaald te worden door de bestuurder. Het hotel beschikt over knooppuntroutes.

Minimum leeftijd is 30 jaar. Voor een 125cc motor is geen motorijbewijs vereist. Indien je reeds langer dan 2 jaar je autorijbewijs gehaald hebt, dan is het wettelijk toegelaten om te rijden met een 125cc voertuig. Echter om in het Ambrosiahotel een scooter te huren, is ervaring vereist.

Een kopie van het rijbewijs en identiteitskaart worden genomen. Er is ook een garantie van 250 euro.

Persoonlijk vind ik het aangenaam om winddichte jas aan te hebben, zelfs bij warm weer. Wettelijk gezien moet je ook een lange broek aanhebben en schoenen die ook de enkels insluiten. Echter is dit jouw keuze en verantwoordelijkheid.

Ik kan het aan iedereen aanbevelen die een bijzondere activiteit willen beleven.  Ook een cadeaubon is mogelijk.

Indien je wilt overnachten in het Ambrosia hotel, dan kunt u hier de beschikbaarheid controleren.

Hotel Ambrosia, D'Hondtstraat 54, 8900 Ieper, phone: +32 57 366 366